somer 2010.06.03. 01:33

Esik eső csepereg

Hát kedveseim, az a nagy morcos helyzet, hogy még mindig elég rossz az idő.

Az erdők, hegyek-völgyek nagy részét lezárták, és a túrázni vágyóknak azt tanácsolják, hogy kerüljék el a hőn szeretett természet mostanság nem olyan lágy ölét...

Sok ösvény patakká vagy kisebb folyóvá változott, a föld meglazult, így fák dőlnek ki, és elég csúszós minden. Pláne azok az izgis részek, amiket a legjobban szeret a túrázó someres...

Így kénytelenek leszünk megint elhalasztani a Holdvilágtúrát. Ne legyetek csalódottak, mindenképp lesz Holdvilág, de most nem mondunk időpontot, csak annyit: ha végre normális lesz az idő. Mindenki, hitének megfelelően imádkozzon, vagy vonuljon hajszárítókkal a mocsárrá vált vidékre, esetleg a hajszárítót éppen hogy mellőzve tegyen a klímaváltozásért, hátha ezek valamelyike hozzásegít minket egy naposabb júniushoz, nameg a túra mihamarabbi megejtéséhez. :)

Legyetek jók, sikeres év végi teperést meg érettségizést mindenkinek, és ne feledjétek: a feszkó levezetésére tökkkéletesen alkalmas túra lassan, de biztosan közeleg!!!

Halihó!

No, mint azt sokan tudjátok, előző pénteken kénytelenek voltun sztornózni a Holdvilág-túrát (és a Napvilág-pikniket), mert az időjárás nem alakult a legfényesebben (ééértitek...).

Helyette Mozimaraton volt, ami igazán feelingesen és sokszínűen alakult, a demokráciának köszönhetően csupa olyan filmet néztünk meg, amit a chanich-népség megszavazott. (Pl. A szomszéd nője mindig zöldebb, Oroszlánkirály 3, 50 első randi, és mikor már mindenki aludt, Fight Club nomeg Nevem senki :)

Viszont nem kell elszomorodni, a Holdvilág és a Napvilág is meglesz, csak immár a Záróbuli után, két hét mülva pénteken (Június 4.)!

Ebből következik, hogy a Záróbuli EZEN A HÉTEN PÉNTEKEN, azaz 28.-án este fél 7-kor veszi kezdetét. (Noának másnap van a szülinapja, úgyhogy hozzatok neki ajándékot. ;)

A Záróbuli maga lesz a megtestesült szórakozás, ilyenkor zárjuk le a someres évadot, és a suliévet, lélekben felkészülve a nagy doga- és vizsga-hajrára, meg a nyárrra. Számos meglepire (ez nem csak szófordulat, TÉNYLEG lesznek meglepik) számíthattok, néhány csoport (kvuca) előadással is készül, meg persze a megszokott hangulat, hóra, inni-enni, és a játékok sem maradhatnak el! Szóval, ha szeretnétek még a nyár előtt látni egymás fejét, meg a miénket, ott a helyetek! ;)

 

Puszi,

madrichok

somer 2010.05.04. 17:54

Epéntek

Ezen a héten a Somer már a Bálint Házban lesz, a Révay utca 16-ban! 
 
Várunk benneteket peulával, kaláccsal, kakaóval a szokásos időpontban (6-tól a kisebbeket, 8-tól a nagyobbakat)!!
 
 
A Bálint házat megközelíthetiek a Deák étrtől gyalog, vagy a kisföldalattival az Operától (a kisfölalattira a Deákon tudtok felszállni pldául vagy az Oktogonon):
 
Ha a Deáktól mentek, induljatok el a régi Somer felé, de ne forduljatok le a Paulay Ede utcán, hanem az Andrássy úton keljetek át (a nagy, széles utca közvetlenül a Paulay után) és forduljatok jobbra. Utána pedig bármelyik utcán forduljatok balra és folytassátok az utat ugyanabba az irányba (az Opera felé) , és a Vidám Színpad kiírás (az utcán átfutó szalag) alatt ott a Bálint ház.
 
Ha pedig az Operától mentek, gyertek ki a megállóból és kerüljetek az Opera elé. Ha azzal szemben álltok, akkor a bal oldalon menjetek egy pármétert, aztán forduljatok balra a Révayba (van egy hotel-étterem a sarkon) és menjetek mindaddig, amíg meg nem találjátok a Bálint Házat.
 


Nagyobb térképre váltás

 
Nagyon-nagyon várunk Titeket, legyetek jók addig is és vigyázzatok a kis szívünk csükcskeire!
 
Kitartást, már csaaaak 3 nap és egy pici!

ui: Ha az adótok (a szüleitek adójának) 1%-áta Somernek szeretnétek adni, akkor írjatok a hasomerh@gmail.com -ra, és máris küldönk egy tájékoztatót!

somer 2010.04.30. 00:04

Bááál!

Ugye mindenki tudja, hogy holnap Somer Bál?

Várunk mindenkit sok zenével, táncrenddel, bálkirálynő- és bálkirály-, parkett- és parketta-választással!

Kapunyitás este 6-kor!

Ne felejtsetek el:

- használaton kívüli, de jó állapotban lévő játékaitokat, egyéb tárgyakat, kütyüket hozni (tombolához:)

- ha tudtok, hozni bulinasit, ropogtatni és nyammogni valót, akár innivalót is

- csinik lenni

- érezni a lábatokban a bugit, meg a grúvot

Egy apróság: mivel a jelenlegi ken épületében már elkezdődött a felújítás, nem a szokott helyen, a 3. emeleten leszünk, hanem az elsőn!

Gggyeeeerrrrtttteeeeekkk!

(Na most próbáljátok ki, hogy egymás után ennyi Gy, T és K betűt ki lehet-e ejteni!

Akinek sikerül, annak megígérem, hogy a király/nő választáson rá szavazok. :D)

Sziasztoook!
 
Egyre közeleg a Tábor ideje, ami idén tavasszal várhatóan nagyon kellemes és nyugis lesz, egy igazi felfrissülés-hétvégét ígérhetünk, Dömsödön, a természet közelében. 
Aki még nem jelentkezett, de hirtelen rájött, hogy csak erre van szüksége a tavaszi feeling átérzéséhez, vagy hogy otthon tölteni a hétvégét uncsi dolog, hívja Lilit a 06302251967-es, vagy Noémit a 06709328002-es számon!
Aki már jelentkezett, annak ímhol vannak a hőn áhított, várva-várt információk:
A Népligetből indulunk április másodikán (péntek) reggel olyan korán, amikor még a madár sem lel aranyat: 9.00-kor találkozunk a jegypénztárak előtt. A korábban érkezőket meleg pogácsával várjuk :)
 
Mindenképpen legyen nálatok:
 • diákigazolvány
 • sportruha (macinaci, póló, cipellő)
 • meleg ruha
 • nemsajnálós ruha
 • esőkabát
 • vízálló cipő
 • elemózsia az első napra, mert nem kapunk még ebédet
 
Külön előny, ha van nálatok:
 • hálózsák
 • fényképezőgép
 • filmek, amiket szeretnétek megnézni
 • zene, amit kedveltek
Megérkezni vasárnap fogunk 18.25-kor szintén a Népligetbe.
 
Nagyon-nagyon várunk Titeket és mi már roppant izgatottak vagyunk!
Kitartást péntekig, jó szünetelést!
 

FIGYELEM! Aki nem jön táborba, az ne jöjjön le pénteken a szokásos módon, mert nem leszünk ott. :)

somer 2010.03.31. 20:23

Köszönjük!

Kedves széderezők!

Köszönjük, hogy ott voltatok velünk a someres széderen. Igazán reméljük, hogy jól éreztétek magatokat, mi a magunk részéről elmondhatjuk, hogy sosem volt még ilyen népes ember- és ételsereg, és ezért nagyon hálásak vagyunk!

Basana habaa beJerusalaim, vagy ha mégsem, akkor beSomer! ;)

Sziasztok fiatalok!

Rég láthattatok írást a blogon, mert egy röpke időre úgy tűnt, újra működni fog a somer.hu, de hiú reményeinket elhagyva most ismét visszatérünk a blogoláshoz!

Tavasszal az izgalmas, érdekfeszejtő és vicces peulákon kívül is rengeteg program vár rátok a Somerben...

Közeledik a Peszach, és ezzel együtt a Somer Széder is. FIGYELEMFIGYELEM! A második Széder-estére (márc. 30) sok szeretettel várunk minden régi, jelenlegi, és jövendőbeli chanichot, madrichot, szüleiket, gyerekeiket, tesóikat, nagyit, nagypapát, barátot és barátnőt! Aki jönne, írjon egy egy e-mailt a nnnoaa@gmail.com-ra, hogy tudjuk, hány emberre számítsunk! Köszi!:).

A nagyobbak hamarosan elindulhatnak a Masa LePolin lengyelországi emlékútra (április 2-7), míg a kisebbeknek lesz egy kellemes táborozós hétvégéje Itt a tavasz, pang a pitty címmel (április 2-4) vidéken.

Aztán a szokásos össznépi ifjúsági SomerBál is előttünk áll (április 23), Bálkirály- és Bálkirálynő-, Parkett- és Parketta-választással, bóléval, táncolással, fényekkel és sok szép fiúval meg lánnyal. Bátorságotokat és tűrőképességeteket pedig a sokkal kevésbé csinos öltözetet igénylő Holdvilágtúrán (április 30) tehetitek próbára.

Szóval, izgibizgi egy tavasz elé nézünk, annyi már biztos.

Üdvözlettel:

A Madrichok

ps.: Ne feledjétek, hogy már a Paulay Ede u. 1-ben, az Izraeli Kulturális Intézetben találhatjátok meg a Kent!

(Ez azonban hamarosan felújítás alá kerül, úgyhogy ezúttal is nagyonszépen kérünk mindenkit, hogy amennyiben tudomása van olcsó, vagy talánesetleg ingyen helységről, amit használhatnánk pár hónapig, segítsen nekünk.)

Büchler András és Nagy Ákos cikkét idézzük.

2010. március 8-án hosszas betegség után elhunyt Efra Agmon (Teichman Ernő). Temetése március 10-én 15.00 órakor volt az izralei Kibuc Ma'ale Hamisa temetőjében.

Efra Agmon 1922-ben született Kisvárdán Teichman Ernő néven. Hagyományos zsidó családban nőtt fel, a nyolc gyermek legidősebbikeként. Már a háború előtt csatlakozott a Hasomer Hacair ifjúsági mozgalomhoz

1943-ban munkaszolgálatra hívták be, de ő elszökve csatlakozott a földalatti ellenállási mozgalomhoz. Munkája során foglalkozott árjásítással, azaz zsidók számára szerzett igazi, vagy hamisított keresztleveleket, járta a vidéket, ahol megpróbálta a kis zsidó közösségeket figyelmeztetni jövőbeli, hihetetlennek tűnő sorsukra. 1944 júniusától részt vett a „tijulok”, azaz fiatalok csoportjainak kirándulásnak álcázott útjainak megszervezésében a keleti határokon át Palesztina felé. A mozgalomban ő felelt a börtönbe került, vagy munkaszolgáltra hurcolt bajtársakkal, valamint a Demény-féle kommunista ellenállókkal való kapcsolattartásért is. Ekkor Benkő Imre álnéven, MÁV egyenruhában észrevétlenül közlekedett Budapesten. A Nemzetközi Vöröskereszt segítségével ő felelt az egyik első titkos gyermekotthon felállításáért. Élelmiszert és a túléléshez szükséges felszereléseket csempészett a magukra maradt gyerekeknek, a pesti gettóba zárt éhező zsidóknak és a Vadász utcai Üvegház lakóinak.

A felszabadulás után tovább segítette a magukra maradt árva gyerekeket, és mozgalmával a Hasomer Hacairrel segített eljutniuk Izrael földjére. Ő maga 1946-ban vándorolt ki Palesztinába, ahol eleinte az Ein Dor  Kibuc, majd a Haogen Kibuc tagja lett. Az államalapítás után továbbtanult, sikeres üzletemberként a Jeruzsálem melletti Mevaszeret Cion városában élet. Aktív tagja volt a Magyarországi Cionista Ifjúsági Mozgalmak Történetét Kutató Társaságnak, túlélőként számos oktatási és kutatási projektben vett részt. 2004-ben megkapta a Magyar Köztársaság Bátorságért Érdemjelét.

Társaival nem a fegyveres ellenállást választották a Vészkorszakban − ahogy ők fogalmaztak akkoriban „nem az a vágyam, hogy egy palesztinai kibuc névadója legyek, én magam szeretnék ott élni”. Életüket minden percben kockáztatva hatalmas mennyiségben és hihetetlenül jó minőségben hamisították az életben maradáshoz szükséges hivatalos papírokat több tízezer ember számára, akiknek ez volt az egyetlen esélyük a túlélésre. Lopott katonai egyenruhákban, hamis parancsokkal és iratokkal mentették az embereket a nyilasok keze közül, tömegesen bujtatták az üldözötteket, titkos gyerekházakat hoztak létre és üzemeltettek, valamint részük volt a budapesti gettó élelmezésében is. A mozgalom melynek tagjaként véghezvitte bátor cselekedeteit ma is működik mind Izraelben, mind Budapesten.

Efra Agmon közvetlenül és közvetve sok ezer magyar zsidót és üldözöttet mentett meg a náci és nyilas gépezettől. Emlékét megőrizzük.

Chazak Veemac – Erősen és Bátran!

somer 2010.01.04. 14:16

Új ken!

Sziasztok!
 
Mindenkinek nagyon-nagyon köszönjük a tegnapelőtti és tegnapi rengeteg segítséget!! Egy hatalmas vállveregetés, ügyesek voltunk, hatékonyak és viccesek :) Gratulálunk :)
Így, hála a sok szorgos kezecskének, pénteken  már az új helyen, a Paulay Ede utcában, a leendő Israel Institute-ban várunk titeket!
 
A Deákig kell eljutnotok valahogyan, mondjuk bármelyik metróval, vagy 47/49-es villamossal, 9-es busszal, 105-ös busszal, és onnan az Andrássy út fele elindulva a Madách tér oldalán (nem ilyen bonyolult egyébként) befordultok a Paulay utcába (nagy sárga Vista-cégér lifeg a sarkon) és a jobb kezeteknél már mindjárt ott is van az épület. A harmadikon vagyunk, van lift is, lépcső is :) Ha bárhol elakadnátok, bármelyikünket hívjatok nyugodtan, mondjuk a Noémit a 0670-932-8002-es számon, vagy BLilit a 0630-225-19-67-es számon. (Vagy párkapcsolati és pénzügyi kédések esetén a a Telejósdát. :))
 
Szuper a hely, van sok-sok kis szoba, egy nagy szoba, ami szép és jó, még csak a miénk. És jaj, nagyon lelkesek vagyunk, gyertek, nézzétek meg ti is, lelkendezzetek!
 
Az időpontok nem változtak, a kivszásokat és a parpisokat kb 6-tól, a leviseket és a zoreásokat kb fél 8-tól várjuk nagyon-nagyon sok szeretettel!!
 
Már csak pár nap, élvezzétek ki addig is a suli első perceit ebben az évben :P
 
puszi:
Macik

 

Sziasztok!

Nem tudjuk, hallottatok-e róla, de a Somernek sajnos megint költöznie kell. Mivel nem tudjuk tovább fizetni a mostan Ken bérleti díját, ideiglenesen 2 hónapra a még meg nem nyitott Izraeli Kulturális Intézetbe költözünk, a Paulay Ede utca 1-be (a Deáknál) azután meglátjuk, mi lesz. 

Szeretnénk a segítségeteket kérni a mostani költözéshez, mivel a sok bizonytalanság miatt nagyon rövid idő alatt kell kipakolnunk az Izabella utcából.

Ha van egy-két órátok a hétvégén, szívesen vennénk mindenféle segítséget. A volt és jelenlegi madrichokat szombaton 3-tól, a kedves és segítőkész chanichokat és szülőket pedig vasárnap déltől várjuk sok szeretettel és pakolnivalóval. A feladat dobozolás, szortírozás, és a dolgok elszállítása. Ha ehhez valaki esetleg kocsit is tudna biztosítani, annak nagyon hálásak lennénk. Szívesen látunk titeket és az eltévedt kartondobozokat is.:)

Kipakolás helyszíne: Izabella utca 39/b (a Király utca sarkánál, a trolimegállóban)

Előre is köszönjük a segítséget, és viszlát legkésőbb az új Kenben, a következő pénteken!
A Somer madrichcsapata

 

ps.: További infó, visszajelzés: 0620-3263265, vagy hasomerh@gmail.com

somer 2009.12.12. 14:25

SOMER 20!

Amiről biztos, hogy senki nem feledkezhet meg, az nem más, mint a jövő heti péntek. Jövő héten (december 18.) ünnepeljük ugyanis a Magyarországi Somer újraalakulásának 20. évfordulóját, azaz a SZÜLINAPUNKAT!

Ez a szülinap mindenki szülinapja, aki valaha someres volt, éppen most az, vagy talán az lesz: hatalmas bulival készülünk! Lesznek természetesen peulák, a Szülői Tanács első gyűlésére is sor kerül, vetítünk Somerfilmeket az elmúlt 20 év gazdag tárházából, kvízt rendezünk, beszédeket mondunk, egy szépséges fény-árny játék előadás keretében új színben hallgathatjuk meg a Hanuka történetét, ismét lesz SÜTIVERSENY (a jelige ezúttal: szülinapi torta!), énekelünk, és persze: hatalmas HÓRAMARATONRA is számíthattok, ahol mindenkinek módja lesz megtanulni az esetleg elfelejtett, vagy eddig bonyolultnak tűnő táncokat.

Mindenkit várunk sok szeretettel, régieket, újakat, volt, leendő, és jelenlegi chanichokat és madrichokat, testvéreket, barátokat, szülőket, rokonokat!

Boldog születésnapot és Hanukát mindenkinek!

 

Hallottad már, hogy idén is lesz Somer Téli Tábor? Oké, tudjuk, hogy ezen nem vagy meglepve, de a mostani téma TABU!

Bizony, az idei tábor címe és témája TABU – avagy Téli Titkok, Tilosságok!

Sok minden szóba kerül majd a peulákon, amiről nem szoktunk beszélni,

és arról is szó lesz majd, hogy bizonyos dolgokról miért nem beszélünk.

De nyugi, nem csak peulák várnak rád…

Madrichtime-ok, art, hóra, ének, esti programok, közös játékok,

nagy kajálások, mifkadok, és ha az időjárás is úgy dönt, hatalmas hócsaták!

December 26-30-áig várnak a madrichjaid és chanichtársaid egy kihagyhatatlan táborban, a felújított, csillivilli és jól befűtött Zánkán.

Ne unatkozz otthon Hanukarácsony és Szilveszter között, használd ki az év leghosszabb Somer Táborát, és gazdagodj rengeteg élménnyel, hogy legyen mit mesélned jövőre!

Jelentkezz most: jelentkezési lapokért és további infóért keresd a Kent és a madrichokat, vagy hívd Last (0620/326-3265)!

Ez lesz az év legizgalmasabb tábora, és ez nem Titok!


Itt a jellap:

 

Téli tábor jelentkezési lap
December 26.-30., Zánka
Név................................................................................................................
Cím................................................................................................................
Telefonszám..................................................................................................
E-mail cím......................................................................................................
Születési dátum..............................................................................................
Tajszám.........................................................................................................
Vegetáriánus vagy?........................................................................................
Szűlő, Gondviselő neve...................................................................................
Telefonszáma, e-mail címe?............................................................................
Van allergiád vagy betegséged?..............................................................................................
Milyen gyógyszert szedsz rá?..................................................................................................
Aláírás
 
Szülő aláírása
Aláírásommal hozzájárulok, hogy a táborban a rólam készült fényképeket és videókat a Somer felhasználja.

 

Ha már elmúltál 15, idén április 2-7-ig ellátogathatsz a Somerrel a Soá kulcsfontosságú helyeire, „Masa LePolin” Út keretében.

A Hashomer Hatzair világszervezete idén újra megszervezi nemzetközi lengyelországi útját. Ha szeretnéd megragadni az alkalmat, és késznek érzed magad rá, hogy túlélőkkel beszélj, belenézz a történelem egyik legborzasztóbb eseményébe és annak hátterébe, de nem rohanva, hanem a saját tempódban, barátok között szeretnéd feldolgozni, amit hallasz és látsz, gyere velünk!

Az út során elmegyünk Auschwitzba, Birkenauba, Treblinkába, és a varsói, valamint a krakkói gettó egykori helyére is. Az út előtt különböző programokkal és beszélgetésekkel készülünk fel, kicsit más szemszögből is beszélünk a Holokauszt eseményeiről: megvizsgáljuk a zsidó és nem zsidó emberek és szervezetek embermentő, ellenálló tevékenységeit, valamint a fiatalok szerepét és részvételét ezekben.

A programra 9 különböző országból  érkeznek zsidó fiatalok, akikkel közös programokon is beszélgetünk, és kiemelten foglalkozunk a magyar eseményekkel.

Ha úgy érzed, hogy felelősséged emlékezni a múltra, fontosnak tartod ezt az utat, és azt, hogy társaiddal együtt birkózz meg ezzel a tapasztalattal,  kérünk, jelentkezz mihamarabb, várunk!

További információért hívjátok Last a 0620/326-3265-ös számon!

 

Számunkra, someres madrichok számára nagyon fontos az, hogy Veletek, a gyerekek szüleivel kialakítsunk egy olyan kommunikációs fórumot, aminek a keretén belül informálni tudunk bennetek a Somer életéről, meg tudjuk veletek beszélni a felmerülő problémákat, élményeket, és Nektek is lehetőségetek van elvárásaitok, kérdéseitek, vagy bármilyen fontos, a gyerekekkel kapcsolatos ügyek felhozására.
Úgy gondoljuk, fontos, hogy együttműködjünk abban, hogy a gyerekek a lehető legjobbat és legtöbbet kapják a Somertől, és biztosak vagyunk benne, hogy ezzel Ti is így vagytok!

Ezért létrehoztuk a Somer Szülői Tanácsot, amiről többen is hallhattatok már, és amelynek első gyűlésére jövő héten (18.-án, pénteken), a Somer 20. születésnapjának keretén belül kerül sor.

Ha még nem iratkoztatok fel a szülői levelezőlistára, megtehetitek ezt egy e-mail segítségével a hasomerh@gmail.com címen.

Reméljük, mindannyiótokat megismerhetjük majd, és találkozunk jövő héten!

 

somer 2009.12.12. 14:11

Hanukai Béke-lángok

December 14.-én, este 8-kor a magyarországi zsidó közösség nagyszabású megemlékezést tart a Nyugati téren. Gilad Shalitot, a 23 éves izraeli katonát 1000 napja tartja fogságban a Hamasz terrorszervezet. 1000 gyertya meggyújtásával szeretnénk felhívni a figyelmet a béke fontosságára. Gyere el te is, gyújts velünk egy hanukai béke-lángot ezen a csendes, de erőteljes béketüntetésen.

(Mindenki megnyugtatására: biztonságban leszünk! Ha azonban valakit nem engednek el a szülei, mert féltik, azt is megértjük.)

Most szerdán (december 16) 6-tól MINDENKI ott lesz a Bálint Házban!

Az összes zsidó ifjúsági szervezet és iskola közös hanukai ünneplését te sem hagyhatod ki! Együtt ünneplünk, sőt, még ajándékozunk is… Idén minden szervezet, csapat és iskola hanukai húzást tartott, és megajándékozzuk egymást! Kíváncsi vagy, a Somer kit húzott, és mit csinálunk nekik?

Már most pénteken megtudhatod, és részt vehetsz az ajándékok elkészítésében! És arra kíváncsi vagy, ki húzott minket, és ajándékozza meg a Somert, így téged is? Hát erre még szerdáig várnod kell. Akkor viszont már az is kiderül, hogy mit kapunk! Mi már nagyon izgulunk…

Gyere a Bálintba szerda este, ajándékozni és ünnepelni!

FIGYELEM, FIGYELEM!!! Someresek, fél 5-re gyertek, meg kell csinálnunk az ajándékot tudjátokkiknek... ;)

 

Míg az idősebbek Lengyelországba látogatnak tavasszal, a 15 év alattiaknak sem kell otthon unatkozni: idén először egy teljes hétvégén lesz csak a Tiétek a főszerep! Kimegyünk a természetbe, sétálgatunk, számháborúzunk, játszunk, piknikezünk, bográcsozunk majd, és minden mást, mi szem-szájnak, testnek-léleknek ingere!

 

somer 2009.11.29. 20:06

Szülői Tanács

Kedves Szülők!

Szeretnénk titeket jobban bevonni a Somer életébe, megmutatni, hogy hogyan is dolgozunk, mik a céljaink, beavatni a részletekbe, hogy miket csinálunk a gyerekekkel, szeretnénk, ha ti is részesévé válnátok az életünknek. Ezért hozzuk létre a Somer Szülői Tanácsot, aminek első gyűlésére szerdán, 7kor, a kenben (Izabella u. 39) keül sor. Ha szeretnétek tájékozódni az oktatási elveinkről, módszereinkről, jelenlegi helyzetünkről, ha a gyermeke(i)tek már someres(ek), vagy még nem, de érdeklődtök felénk, gyertek el!

Amennyiben nem alkalmas az időpont, de szeretnétek információt kapni az elhangzottakról, illetve a további gyűlések időpontjairól, kérlek küldjétek meg az elérhetőségeteket (e-mail cím, és hogy melyik gyerkőc szülei vagytok) a hasomerh@gmail.com-ra!

Viszlát szerdán, szép hetet:

A Somer Madrich-csapata

somer 2009.11.29. 19:30

Az van hogy...

... lezajlott a Shalom Múzeum c. program. Sőt, mi az, hogy lezajlott, remekül sikerült! A legkisebbek előadása humoros volt, és ügyes, a kivszások Shir Lashalomjától könnyeket láthattunk felcsillanni többek szemében, a Leviatan Szalam-táncelőadásán látszott a megfeszített koncentráció és az igyekezet, a Zorea és a madrichok koprodukciójában tartott szülőpeula pedig fergetegesen ment! A kiállított tárgyak és a sütik is szuperek voltak. Csak azt tudjuk mondani: :D ! És gratuláltunk mindenkinek, aki részt vett az esemény előkészületeiben, és jelen volt, csodálatos kis estét hoztunk össze!

Természetesen a dolgok mennek tovább a maguk medrében, a múlt péntektől felpörögve, vidáman és szeretettel várunk titeket a most következő pénteken is!

Viszlát a kenben,

Madrichok

somer 2009.11.25. 12:25

Shalom múzeum

Ezen a héten kerül bemutatásra a Shalom, azaz Béke Múzeum a Somerben (Izabella u. 39/b), ahol a chanichok és a madrichok békével kapcsolatos alkotásait és előadásait lehet megszemlélni. Gyertek el, beszélgessünk, gondolkozzunk kicsit a békével kapcsolatban! És a legnagyobb szenzáció: a régóta várt, követelt és beígért SZÜLŐ- AVAGY FELNŐTTPEULÁRA is sor kerül, ráadásul a legnagyobbak közreműködésével, úgyhogy ha valaki kíváncsi rá, hogy mit is takar az oly gyakran emlegetett "peula" szó, vagy csak szeretné olyan jól érezni magát, mint a gyerekek minden pénteken, viszont túl van a 30on, akkor ott a helye!

A "hivatalos megnyitó" 8kor van, de mi már fél7től ott vagyunk, és a korai érkezés sose baj! ;)

Emlékeztek még, mit ígértünk?

"Majdnem olyan, mint Oprah szülinapi ajándéka a Black Eyed Peas-től, de a mi verziónk lesz... :D"

Hát, tényleg majdnem olyan lett, csak kicsit mégjobb!

Ezt nézzétek!

Szép nagyban kivetítve együtt is megnézzük pénteken, mindenki szemügyre veheti magát és egymást, gyertek!!! Its gonna be a good night!

Puszi

Madrichok

Halihó!

Ne feledjétek, hogy a film premierére jövő hét pénteken kerül sor! Ne hagyjátok ki, mindenki benne lesz, és nagyon jó ütős lesz ám! Aki nincs benne, az se szomorkodjon: nézze meg a többieket, és hogy a következőben  szerepel-e, már csak rajta múlik, hiszen nemsokára itt a Téli Tábor! ;)  Érdemes lesz lejönni 2 hét múlva pénteken is, mert egy nagyon érdekes új vállalkozásra kerül majd sor: csinálunk egy közös múzeumot, "Béke" címmel! Lehet ezen belül kreatívkodni, rajzolni, festeni, és lehet okoskodni is, cikkeket, kommentárokat gyártani. Az utáni héten pedig, a peulák előtt ünnepélyesen menyitjuk az általunk összeállított kiállítást, és mindenkit (szülőket, tesókat, egyéb rokonokat, üzletfeleket, barátokat és haverokat) várunk sok szeretettel.

Még valami: aki agyagozott a táborban az art-foglalkozáson, az is két hét múlva kaphatja kézhez kiégetett műveit.

Csókoltatnak titeket:

A Madrichok

 

Megjegyzés: Az ehavi Elle-magazinban szerepel egyik madrichunk, Noá is, és épp a Somerről beszél benne. Aki kíváncsi rá, kukkantson bele!

Sziasztok!
 
Már biztosan kihevertétek a csirkelábas keltést, a sok-sok táncolást, éneklést és játékot. Tudjuk, hogy már velünk álmodtok és a peulahiánytól nem tudtok figyelni az órákon, ezért úgy döntöttünk, hogy most pénteken csillapítjuk vágyaitokat, valóra váltjuk álmaitokat! :)
 
A megszokott időben és helyen várunk Titetek most pénteken is!! That night gonna be a good night! ;)
 
Addig is vigyázzatok magatokra, igyatok-egyetek sokat,kitartáááás! :)

2010 április másodika és hetedike között kerül megrendezésre a nemzetközi Somer lengyelországi emlékútja, amelynek során ellátogatunk a kulcsfontosságú emlékhelyekre, beszélgetünk a történelemről, találkozunk túlélőkkel, és együtt, rohanás nékül emlékezünk a Holokausztra. 14 éves kor fölött bárki jelentkezhet, aki késznek érzi magát egy meghatározó, mély élményre. Lesznek rajtunk kívül Someresek a Világ minden tájáról: Dél-, és Észak-Amerikából, Olaszországból, Franciaországból, Bulgáriából, Izraelből... Az ilyen utakon életre szóló barátságok születnek.

Bármilyen kérdéssel forduljatok Mayához (0630-7470969), vagy pénteken a kenben bármelyik madrichhoz. Jelentkezzetek mihamarabb!

Sziasztok!

Háát, vége az őszi tábornak, és szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy nagggyonnagyon jó volt! Játszottunk, táncoltunk, alkottunk, beszélgettünk, énekeltünk, ettünk, sportoltunk, szóval minden ami belefér. Nemsokára meg lehet majd nézni a képeket is! Meg persze a videót: "I gotta feeling..."

Majdnem olyan, mint Oprah szülinapi ajándéka a Black Eyed Peas-től, de a mi verziónk lesz... :D

És ne feledjétek: pénteken lesz Somer, jöjjön mindenki, aki volt, és az is, aki nem volt táborban! És nem kell keseregni, ha kimaradtatok belőle, december 26-30-ig lesz a Téli Tábor, már készülhettek is! ;)

Várunk titeket pénteken 6-tól az Izabella utca 39-ben!

Madrichok

ps.: Akinek van kedve, írjon cikket a táborról a Pávatollba, a Somer újságába! Kérdések, cikkek: hasomerh@gmail.com!

süti beállítások módosítása